Καλώς ήρθατε στο πρώτο Ελληνικό ανοιχτό Torrent!
Οι διαφημίσεις μπορεί να είναι πόνος, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουμε το διακομιστή. Η υπομονή σας εκτιμάται ιδιαίτερα και ελπίζουμε ότι η υπηρεσία μας αξίζει τον κόπο.

Train Simulator 2016

Λήψεις: 13
Στιγμιοτυπα οθονης
ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΛΣ:Windows® 7 / 8.1
Επεξεργαστής:Processor: 2.8 GHz Core 2 Duo (3.2 GHz Core 2 Duo recommended), AMD Athlon MP (multiprocessor variant or comparable processors)
Μνήμη: 4 GB
Γραφικά: 512 MB - 1GB with Pixel Shader 3.0 (AGP PCIe only)
DirectX®:9.0c
Αποθήκευση: 40 GB

141 seeds / 284 leechers

Trailer και gameplay για το παιχνίδι Train Simulator 2016

Περισσοτερα για το παιχνιδι Train Simulator 2016

Απολαύστε τη διαδρομή που ξέχασε ο χρόνος στην αναψυχή του Armstrong Powerhouse για την αναψυχή του Train Simulator της Wirery Lines.

Το άνοιγμα το 1844, ο σιδηρόδρομος Norwich στο Great Yarmouth, μέσω του Reedham, ήταν ο πρώτος σιδηρόδρομος που είδε το Norfolk. Τρία χρόνια αργότερα, ακολούθησε το υποκατάστημα από το Reedham στο Lowestoft και μέχρι το 1883 το τελικό κομμάτι του παζλ έπεσε στη θέση του με την κατασκευή της εναλλακτικής διαδρομής μέσω της Acle στο Great Yarmouth.
Μέχρι το 1923, αυτός ο σιδηρόδρομος λειτουργούσε από τη Μεγάλη Ανατολική Σιδηροδρομική Εταιρεία και ήταν ο φόβος τους από έναν ανταγωνιστή που προσπάθησε να φτάσει στο Great Yarmouth που είχε ως αποτέλεσμα την κατασκευή της μεταγενέστερης διαδρομής μέσω της Acle. Το όνομα της γραμμής, Wherry Lines, προέρχεται από τα νήματα της Norfolk, τα οποία κάποτε ήταν σημαντικά για τη μεταφορά αγαθών και των ανθρώπων γύρω από τις πλαγιές, προτού οι δρόμοι και οι σιδηρόδρομοι διαδοθούν ευρέως.

Η γρήγορη πορεία προς τη δεκαετία του '80 και η διαδρομή 'Yarmouth' ευημερούσαν με καλοκαιρινές υπηρεσίες από όλα τα μέρη της χώρας, όπως το Λονδίνο, το Λίβερπουλ, το Μάντσεστερ και το Newcastle (το υποκατάστημα του Lowestoft δεν έφτασε ποτέ τόσο μεγάλη κίνηση, προς το παρόν). Ελάτε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ωστόσο, οι φτηνές οργανωμένες διακοπές στο εξωτερικό άρχισαν να υποχωρούν και η ζήτηση να επισκεφθείτε το Yarmouth ως προορισμό διακοπών έπεσε σταθερά. Ως αποτέλεσμα, αυτές οι άμεσες υπηρεσίες μειώθηκαν σταδιακά και κατά το χρόνο των ιδιωτικοποιήσεων το 1996, παρέμειναν μόνο τα τρένα του Λονδίνου και δύο υπηρεσίες από την Liverpool Lime Street. Μέχρι το 2004, τα τρένα του Liverpool αποσύρθηκαν, με αποτέλεσμα το Yarmouth να εξυπηρετείται απευθείας από το Λονδίνο και το Norwich.

Καθώς οι τοπικές μεταφορές εξαφανίστηκαν προοδευτικά σε όλη τη χώρα, αυτά τα τρένα του Λονδίνου κράτησαν δυνατά και ως εκ τούτου άρχισαν να προσελκύουν αρκετά από τους ενθουσιώδεις. Με το ηλεκτρικό ρυμουλκούμενο σετ από το Λονδίνο να ανέβηκε από το Norwich στο Great Yarmouth από την κατηγορία 47, χρειάστηκε μια διαδικασία γύρου στο Yarmouth για να τραβήξει το σκηνικό πίσω στο Νόργουιτς - κάτι πολύ σπάνιο να δει κανείς στα τέλη της δεκαετίας του 2000. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι το 2014 και παρέμεινε μια δημοφιλής μέρα για τους ενθουσιώδες, αλλά, στις αρχές του 2015, η κατηγορία 47 αποσύρθηκε από την DRS υπέρ της τάξης 37. Αυτοί οι χώροι δεν μπόρεσαν να βγάλουν το 8 ή 9 σετ λεωφορείων από το Λονδίνο λόγω του ανεπαρκούς δείκτη «ΕΤΗ» (ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να παραδοθεί για συστήματα σε αμαξοστοιχία όπως κλιματισμό και θέρμανση), με αποτέλεσμα, οι άμεσες υπηρεσίες από το Λονδίνο αποσύρθηκαν και, μετά από πολλές δεκαετίες, το Yarmouth παρέμεινε χωρίς άμεσες υπηρεσίες πέρα ​​από το Norwich. Αυτό θα μπορούσε να ακούγεται μάλλον θλιβερό, αλλά μια νέα εποχή έφθασε στις «Wirery Lines» και οι λάτρεις ήταν μέσα για μια σωστή θεραπεία.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί μόνο απευθείας υπηρεσίες προς το Γιάρμουθ από μακρινά μέρη, αλλά οι τοπικές υπηρεσίες από το Norwich έως το Yarmouth & Lowestoft έχουν επίσης προσφέρει μεγάλο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1950, οι μονάδες ντίζελ πολλαπλών μονάδων (DMU) αντικατέστησαν τις τοπικές υπηρεσίες με ατμό και αυτή παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Έκτοτε, η αποθήκη Norwich Crown Point έχει διαλείπουσα έλλειψη DMUs έτσι ώστε να καταπολεμήσει αυτό, έκαψαν μαζί ένα σύνολο 3 από 4 πούλμαν, συν μια μηχανή, για να καλύψει. Συνήθως η εν λόγω ατμομηχανή θα ήταν κλάσης 47 αλλά στα πρώτα χρόνια, δεν ήταν άγνωστη μια τάξη 31 ή 37 να κάνει τις τιμές. Αυτό το αμαξοστοιχίας σύντομα έγινε γνωστό ως «σύντομο σετ» λόγω της σύντομης εμφάνισής του σε σύγκριση με τα τρένα του Λονδίνου, αν και στα επόμενα χρόνια, είχε μια δεύτερη ατμομηχανή που προστέθηκε για να διευκολύνει την κορυφή και την ουρά λειτουργία, η οποία καταργεί την απαίτηση τρέχει γύρω. Η ρύθμιση αυτή συνεχίστηκε μέχρι τον Απρίλιο του 2014, αλλά με τα βαγόνια Mk3 που υποβλήθηκαν σε ανακαίνιση και είχαν χαμηλότερη διαθεσιμότητα ως αποτέλεσμα, τα πούλμαν Mk2 παρεσχέθησαν αντ 'αυτού από την DRS, η οποία είχε ήδη προμηθεύσει ατράκτους της κατηγορίας 47 για το σετ από το 2009. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυξάνοντας τα ζητήματα αξιοπιστίας, η κλάση 47 μειωνόταν χάρη και μέχρι τον Ιούνιο του 2015, η τάξη 37 είχε φτάσει στη λειτουργία του σύντομου σετ. Δεν είναι πλέον ad-hoc βάση, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα DMU, ​​αλλά προγραμματισμένες εργασίες από Δευτέρα έως Παρασκευή και επιπλέον υπηρεσίες το Σάββατο το καλοκαίρι.

Από τις αρχές του 2016, αυτή η διαδρομή είναι κάπως χρονικό στημόνι με σηματοδότηση σηματοφόρου και χειροκίνητες διαβάσεις επιπέδων που επιβιώνουν για το μεγαλύτερο μέρος του μήκους τους. Με την προσθήκη υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών της κλάσης 37, είναι ένας θησαυρός για ενθουσιώδεις ταξιδιώτες και αποπνέει το χαρακτήρα του παρελθόντος: ένα από τα τελευταία μέρη για να γνωρίσετε πραγματικά τον σιδηρόδρομο όπως ήταν. Ενώ η ημερομηνία για την επανα-σηματοδότηση δεν έχει ακόμη τεθεί σε πέτρα, είναι θέμα χρόνου, επομένως αυτό το πρόσθετο είναι το αφιέρωμα του Armstrong Powerhouse στη γραμμή που ξεχάστηκε. Απολαύστε το και, αν μπορείτε, φροντίστε να επισκεφθείτε το συντομότερο δυνατό για να το δείτε μόνοι σας.
Σχετικα Παιχνιδια
Σχολια στο παιχνιδι
Όνομα *:
Email:
Συνδρομή:1
Κωδικός *: